Recept: zo maak je perfecte aardappelgratin (heerlijk als bijgerecht)

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept: zo maak je perfecte aardappelgratin (heerlijk als bijgerecht).

 

 

Bereiding: 35 min
Personen: 4

 

Van ovenschotels tot zoete klassiekers: in de Ovenbijbel laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien dat gerechten uit de oven heus niet lang hoeven te duren maar dat je ook snel en gemakkelijk iets verrukkelijks, zoals dit recept voor aardappelgratinnetjes met groene asperges, op tafel kunt zetten.

 

INGREDIËNTEN

  • 400 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 ml kookroom
  • 100 g geraspte gruyère
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 100 g groene aspergetips
  • zout en peper

 

Ze zijn zo leuk, deze kleine aardappelgratins als bijgerecht. Maar je kunt natuurlijk ook een grote schaal maken! Wat jij wilt.

 

Zo maak je de aardappelgratinnetjes met groene asperges

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C en vet vier kleine ovenschaaltjes in met wat olie of boter.
  • Kook de aardappelschijfjes 8 minuten.
  • Meng ondertussen de kookroom met de gruyère en een flinke snuf zout en peper.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de vier schaaltjes, verdeel hier de aspergetips over en schenk het room-kaasmengsel erover.
  • Maak af met de hazelnoten en bak zo’n 20 minuten in de oven.

 

Titel: Ovenbijbel
Auteur: Chickslovefood
Prijs: €33,99
Uitgeverij: Carrera Culinair

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav