Salsa di pomodoro con cozze/vongole
Dit heb je nodig:
- 4 el boter
- 3 el olijfolie
- 3 knoflooktenen, fijngesneden
- 450 g tomaten in blokjes
- half bosje bladpeterselie
- 1/4 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1/2 tl zout
- 1 kg vongole of mosselen
- 100 ml water
- 400 g linguine pasta
- 1 el citroensap
Zo maak je het:
Verhit de boter en olijfolie in een pan op middelmatig hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak zachtjes tot het lichtbruin is (ongeveer 3 minuten). Voeg de peterselie, oregano, basilicum, tomaten en zout toe en roer het goed door elkaar. Voeg de mosselen en het water toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten sudderen zodat de schelpen opengaan (gooi de schelpen die dicht zijn weg).
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het citroensap toe aan de saus en kook nog 1 minuut door. Doe de pasta bij de saus, omscheppen en klaar!