Tiramisutaart met limoncello

 

Rechtstreeks uit Italië overgevlogen, dit heerlijke dessert. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat.

 

Dit heb je nodig

  • 24 cm taartvorm
  • 200 g amaretti
  • 2 el basterdsuiker
  • 130 g gesmolten boter
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 1 citroen
  • 120 ml citroensap
  • 100 g suiker
  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 75 ml limoncello
  • 450 g ricotta
  • 450 g mascarpone
  • 125 g poedersuiker

 

 

Zo maak je het

Maal de amarettikoekjes met de basterdsuiker, zout en 15 gram van de amandelen tot een fijn kruimig mengsel. Smelt tegelijkertijd de boter in een pannetje. Voeg het koekjesmengsel toe aan de boter en roer goed door tot het een geheel wordt. Verdeel het dan over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Laat in de koelkast koelen.

 

Rasp de citroen en kook de rasp in 100 ml water met de 100 gram suiker gedurende 10 minuten op een laag vuur. Laat het afkoelen. Als het eenmaal afgekoeld is, haal je de citroen uit het water en laat op het bakpapier opdrogen.

 

 

 

Pak een kommetje en week de gelatineblaadjes in ruim koud water. In een pannetje breng je tegelijkertijd de limoncello aan de kook. Als het begint te bubbelen haal je de pan van het vuur. Los de gelatineblaadjes op in de verwarmde limoncello. Meng vervolgens de citroensap, rasp en de ricotta erdoorheen.

Pak een mixer en mix de mascarpone met de poedersuiker. Voeg langzaam de ricotta toe. Verdeel dit mengsel over de taartbodem. Garneer met de overgebleven 10 gram amandelen. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

Beeld: Taste our joy