Zo maak je de romige knoflookgarnalen
1. Breng een grote pan water aan de kook en kook de pasta al dente in het gezouten water terwijl je de garnalen bereidt. Dat kun je.
2. Bestrooi de garnalen met zout en peper.
3. Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
4. Leg de garnalen in één laag in de pan en bak ze per kant circa 2 minuten tot roze en opgekruld zijn.
5. Schep ze op een bord en zet apart.
6. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de knoflook 1-2 minuten tot ie geurig is maar niet bruin.
7. Voeg de room toe en breng op smaak met ruim peper en zout.
8. Zet het vuur laag en kook 2-3 minuten al roerend in tot de saus dik genoeg is om een beetje aan de achterkant van een lepel te blijven hangen zonder er in één keer af te glijden.
9. Zet het vuur uit, voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is en de saus glad.
10. Doe de garnalen terug in de pan en schep om.
11. Doe de gekookte pasta erbij en schep weer goed om tot alles bedekt is.
12. Schep in diepe borden, garneer met de gehakte peterselie en serveer direct.