Dit heb je nodig
- 8 tortilla’s
- 300 g diepvriesspinazie, ontdooid en afgegoten
- 75 g zongedroogde tomaten in reepjes in olijfolie, afgegoten
- 75 g gesneden Kalamata-olijven
- 100 g geraspte mozzarella
- 150 g verkruimelde feta
- 1 el fijngesneden verse dille
En voor de tzatziki
- 250 g Griekse yoghurt
- 1 komkommer, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el gesneden verse dille
- 1 el versgeperste citroensap
- 1 tl geraspte citroenschil
- 1 tl gesneden verse munt (kan ook zonder)
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 el olijfolie
Zo maak je het
Verhit eerst de oven tot 200 graden.
Maak dan de tzatziki. Meng hiervoor yoghurt, komkommer, knoflook, dille, citroensap, citroenschil en munt en voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel met wat olijfolie. Zet het minstens 10 minuten in de koelkast, zodat de smaken goed ‘blenden’.
Bekleed dan een bakplaat met bakpapier. Verdeel over 4 tortilla’s de spinazie, tomaten, olijven en kazen, en doe dan een andere tortilla erbovenop. Leg de quesadilla’ss op de bakplaat, schuif ‘m in de oven en bak de quesadilla’s tot de kazen zijn gesmolten (ongeveer 8-10 minuten).
Serveer onmiddellijk met tzatziki, en garneer met dille.