Chocolade-crêpes
12 pannenkoeken
Dit heb je nodig
- 120 ml melk
- 120 ml water
- 128 g pure esdoornstroop
- 128 g meel
- 32 g ongezoete cacaopoeder
- ½ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zeezout
- kokosolie, voor het bakken
Zo maak je het
Combineer alle ingrediënten in een grote kom, behalve de kokosnootolie. Meng met een elektrische mixer op lage snelheid tot het goed gemengd is. Zet een uur in de koelkast om te rusten. Wanneer je klaar bent om je pannenkoeken te maken, neem je het beslag uit de koelkast en roer je het om met een lepel.
Verhit een druppel kokosolie in een kleine koekenpan op middelmatige hitte. Giet een beetje beslag in de pan. Bak ongeveer 2 minuten, tot de crêpe goudbruin is, draai om en bak nog een minuut. Doe voor elke crêpe een druppel kokosolie in de pan. (Ze bakken het best met weinig olie.)
Serveer gevouwen of gerold, en vul ze met fruit naar keuze. (En ach, met Nutella is ook altijd een verorber-idee.)
Bewaartip
In de koelkast? Deze pannenkoeken blijven in de koelkast maximaal 1 week goed.
Invriezen? Je kunt ze 3 tot 4 maanden in de vriezer bewaren, doe ze dan wel in vriezerzakken. De crêpes ontdooien bijna onmiddellijk als je ze er weer uithaalt.
Eet smakelijk!
Beeld en recept: veganfamilyrecipes.com