Moet je proeven!

 

Bij de thee, als dessert… Ach…  je kunt er ook best mee ontbijten. Zo lekker!

 

  • Dit heb je nodig
    270 g bloem (+ 1 el extra)
  • 150 gram boter (gesmolten) + extra om in te vetten
  • 4 eieren (groot)
  • 200 g poedersuiker
  • 1 citroen
  • 10 g bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 150 ml room
  • 1 tl vanille-extract

 


Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een tulband (24 cm diameter) in en bestuif met 1 el bloem. Neem een grote kom en klop de eieren en suiker luchtig op medium-snelheid. Smelt de boter en laat dit goed afkoelen. Rasp wat schil van de citroen. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een andere kom, en spatel de room erdoor, en blijf spatelen als je langzaam het eimengsel toevoegt. Spatel tot het één substantie wordt. Voeg vervolgens voorzichtig de citroenschil toe, de vanille en de gesmolten boter. Giet het mengsel in de tulbandvorm en bak het ongeveer 40-45 minuten. Laat het afkoelen en maak het af met poedersuiker.

Buon appetito!