Laat maar zitten hoor

 

 
‘Had je eigenlijk nog mooi weer in je vakantie?’ Ik ben intussen alweer twee weken terug en nog regelmatig krijg ik deze vraag. Heel eerlijk? Het weer? Als het niet non-stop dagenlang met bakken uit de hemel komt, ben ik het zo vergeten. Dat het best koud was ’s avonds ben ik vast volgend jaar ook weer vergeten. Zul je zien dat dan dat warme vest dan wéér thuis ligt…

 

Eerder te warm dan te koud

Ik onthoud het veel beter als het te warm was. 30 graden bijvoorbeeld. Of die 45 graden die ik ooit een week lang in Griekenland had. Niet fijn. En dan uitgerekend in Griekenland, waar de airco niet de beste van de wereld is. En zeker niet in die lollige nostalgische huisjes en hotelletjes waar ik graag vertoef. Doe mij hooguit 25 graden en ik ben tevreden.

 

Sunsnack?

Ik snap dan ook niets van het begrip sunsnack. Even lekker een weekje Barbados of Curaçao boeken in het najaar of de winter. Omdat je behoefte hebt aan warmte. Even lekker naar de palmbomen. Wieke heeft ooit een ziekte bedacht die ‘palmtree deficiency’ (palmboom-tekort) heet. Zij zei daar serieus last van te hebben, als ze te lang niet in een warm land geweest was. Kan ik me nou niks bij voorstellen. Wat dat betreft ben ik dus een echte Hollander.

 

En trouwens

Hoezo zou je een sunsnack boeken als je de verrassing van het jaar nu ineens gratis opgediend krijgt? Midden in oktober. Heel goed geregeld meneer de natuur. Of mevrouw de global warming. Ik ben er superblij mee. Sunsnack at home. Hartelijk dank!

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter