Nieuw recept voor vanavond: groene pizza!
Wat? Geen tomatensaus op de pizza? En bloemkool als topping? Dat klinkt inderdaad ‘anders dan anders’. Maar wij kunnen je vast verklappen: het is direct onze favoriet geworden! Want ooo, wat is-ie lekker!
Dit heb je nodig
- 1 dunne pizzabodem (of pizzadeeg)
- 300 g boerenkool, in stukjes
- olijfolie
- zout en peper
- 60 g geraspte mozzarella
- 180 g geitenkaas, verkruimeld
- 1 courgette, dunne plakjes
- 1 handje basilicumblaadjes
- 75 g spinazie en/of rucola om erop te strooien
- 1 handje bieslook
Voor de pesto
- 300 g basilicum
- 75 g verse munt
- 40 g geroosterde pistachenoten
- 25 g pecorino-kaas, gerasp
- 1/2 jalapeñopeper
- 120 ml olijfolie
- 1 citroen, geperst
- snufje zout
Zo maak je het
Verwarm eerst de oven voor tot ongeveer 220 graden. Dan maken we eerst de overheerlijke ‘goddes basil pesto’. Meng hiervoor de basilicum, verse munt, pistachenoten, pecorino en de jalapeñopeper in de blender totdat het mengsel fijn is. Voeg dan de olijfolie, het citroensap en het zout toe. (En het mooie nieuws is – deze pesto kun je ook bij veel andere gerechten gebruiken. Bijvoorbeeld: dip je Turkse brood erin als borrelhap, of meng het in de verse pasta!)
Kneed dan de bloemkool in een schaal samen met een scheutje olijfolie, peper en zout. Maak de dunne pizzabodem klaar en leg deze op het bakpapier. Daarna kun je de pizza beleggen met de overheerlijke pesto. Strooi dan de geraspte mozzarella eroverheen.
Verspreid de bloemkool erover, en strooi de helft van de geitenkaas over de pizza. Leg daarna de plakjes courgette op de pizza en strooi ook de rest van de geitenkaas erover. Maak het af met nog een scheutje olijfolie en een snufje peper en zout, en de pizza kan 10-15 minuten in de oven.
Serveer de pizza met wat verse basilicumblaadjes, spinazie of rucola en de bieslook. Snijd in punten, neem een hap en…. oooooooh, wat lekker!!
Klik hier voor het kookfilmpje zodat je nog meer inspiratie krijgt.
Receptuur:
‘Half baked Harvest cookbook’
van Tieghan Gerard