Recept: garlic knots, supersnelle knoflookbroodjes

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept: garlic knots, supersnelle knoflookbroodjes.

 

 

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Personen: 4

 

Doe je ogen dicht en stel je voor: warme broodjes, vers uit de oven, met gesmolten knoflookboter… Loopt het water in je mond? Dan ga je NU aan de slag en trek je over een uurtje deze supersnelle garlic knots uit de oven.

 

INGREDIËNTEN

  • 1 blik pizzadeeg
  • 150 gram boter
  • 1 theelepel zout
  • bosje platte peterselie
  • 10 tenen knoflook

 

Garlic knots zijn in Amerika vaste prik op de menukaart van de pizzeria. In de keuken knopen ze de broodjes van een restje pizza-deeg, en een beetje kruidenboter ligt ook altijd nog wel in de koelkast. Je kunt het deeg zelf maken, dat is helemaal niet zo ingewikkeld maar het kost meer tijd omdat het deeg moet rijzen. Snelle bui? Kant-en-klaar pizzadeeg werkt net zo goed.

 

Deeg maken
Als je zelf deeg maakt, heb je deze ingrediënten ook nodig:

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 10 gram gedroogde gist (of 20 gram verse gist)
  • 2 theelepels zout
  • (eventueel: 1 eetlepel semolina)

 

Zelf deeg maken: los de suiker op in een kopje handwarm water. Doe daar de gedroogde gist bij en laat dat even staan, tot het gaat schuimen. Meng het zout en de bloem door elkaar. Maak een kuiltje in de bloem en giet daar het gistprutje in. Kneed door elkaar, voeg handwarm water toe tot het een zacht, soepel deeg is. Kneed dat een minuut of tien door (of laat de keukenmachine dat doen). Maak er een bol van, doe dat in een ingevette kom en zet het afgedekt twee uur weg op een warme plek, tot de deegbol twee keer zo groot is geworden.

 

Knoflookboter
Kun je ondertussen de knoflookboter maken: laat de boter zacht worden. Snij de knoflook zo klein mogelijk. Snipper de peterselie. Roer knoflook, peterselie en zout door de zachte boter en zet dat even weg.

 

Uitrollen, knopen, bakken
Zet een bakplaat klaar met bakpapier. Strooi daar eventueel wat semolina op – dat zorgt voor een knapperig korstje aan de onderkant van het broodje.

 

Stomp het deeg plat en rol het uit. Verdeel het in ongeveer twaalf langwerpige stukjes. Gebruik je kant en klaar deeg? Zelfde verhaal: uitrollen en in twaalf langwerpige stukjes verdelen.

 

Rol die lapjes deeg een beetje uit met je handen. Maak daarna van elk stukje deeg een knoop.

 

Leg de knopen op de bakplaat. Dek dat af en laat het een half uurtje staan. Warm ondertussen de oven voor op 200 graden.

 

Bak de knopen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk ze meteen als ze de oven uitkomen met de knoflookboter. Direct eten! Wil je ze later pas eten? Wacht dan nog even met de boter op de broodjes smeren.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav