Recept: funky tomaat met garnalen
Alain Indria tovert in zijn nieuwe kookboek Funky Skinny Food de gevulde tomaat, een Vlaamse klassieker, om tot een gezonde variant.
Deze tomaat met garnalen en postelein is gluten- en lactosevrij, mits je natuurlijk vegan mayo gebruikt, en staat binnen no-time op tafel!
Dit heb je nodig
- 2 witloofstronken
- 2 tomaten
- 2 stengels bosui
- 160 gram grijze garnalen
- (vegan) mayo
- zonnebloempitten
- pompoenpitten
- sap van 1 citroen
- zwarte peper
- postelein
Zo maak je de tomaat met garnaal
- Verwijder eventuele geschonden bladeren van het witloof en spoel de groente grondig af met water. Snijd het harde stukje onderaan weg. Het overige gedeelte van het witloof snijd je in kleine stukjes. Je hebt die stukjes nodig om de tomaat straks mee op te vullen.
- Snijd de bosui in kleine stukken. Meng de bosui, het gesneden witloof, de grijze garnalen, 1 of 2 theelepels vegan mayo, de zonnebloempitten en de pompoenpitten goed door elkaar zodat het één geheel wordt. Doe er versgeperst citroensap bij voor een frisse smaaktoets. Kruid bij met zwarte peper.
- Snijd het hoedje recht van de tomaat en leg dit opzij om later opnieuw te gebruiken. Gebruik een lepel om alle zaadjes uit de tomaat te scheppen en snijd het middenstuk van de tomaat mee weg. Zorg ervoor dat de tomaat heel blijft.
- Vul de tomaten met het garnalen mengsel en plaats het hoedje van de tomaat erbovenop.
Serveer op een bedje van postelein en eventueel met nog extra vegan mayo in een potje on the side.