Zo maak je de eenpersoons-appeltaart
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem, 30 g suiker, 1 ei, en 1⁄4 tl zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die tussen je handpalmen tot balletjes.
- Bestuif je werkblad licht met bloem. Druk elk deegballetje met je handen uit tot een rond lapje van ca. Ø 10 cm. Leg de deeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng het hazelnootmeel met 40 g suiker en 1⁄2 ei in een kom. Snijd de appel met schil (verwijder het klokhuis) in flinterdunne schijfjes. Meng de appel met de kaneel en de hazelnootolie in een kom.
- Verdeel het hazelnoot-suikermengsel met een lepel over het deeg. Verdeel de appel er in waaiervorm over.
- Bak de appeltaartjes in het midden van de oven in ca. 25-30 min. goudbruin en gaar.
Tip: Je kunt hazelnootmeel kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken door 40 g hazelnoten in ca. 15-20 sec. fijn te malen in een keukenmachine.