Bloemkool­soep

 

Herfst… tijd voor een lekker soepje. Wij maken vandaag bloemkoolsoep.

 

 

Dit heb je nodig

Voor de soep:

  • 1 bloemkool, gesneden in roosjes
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld
  • 5 knoflookteentjes
  • 4 el olijfolie, verdeeld
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl zout
  • 1/8 tl paprikapoeder
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 l groentebouillon
  • 240 ml water
  • 120 ml room

Voor de garnituur:

  • Geroosterde bloemkool
  • Rode pepervlokken
  • Verse tijm
  • Room

 

Verhit de oven tot 200 graden. Gooi de bloemkoolroosjes, kikkererwten en knoflookteentjes op een grote bakplaat met 3 eetlepels olijfolie, komijn, zout en paprikapoeder. Rooster het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Schep alles halverwege even om. Haal de bakplaat uit de oven en zet opzij. Houd een aantal bloemkoolroosjes apart voor de garnering. Verwarm de resterende olijfolie in een grote pan op middelmatige hitte. Voeg de blokjes aardappel en zwarte peper toe. Bak gedurende ca. 2 minuten, roer vaak. Voeg de bouillon en het water toe en verhoog de hitte om het mengsel te laten koken. Zodra het kookt, draai je het vuur omlaag en laat je het sudderen, tot de aardappels zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. Haal de pan van het vuur. Roer het geroosterde bloemkoolmengsel door de aardappels.

 

Pureer het mengsel met behulp van een mixer. Roer de room erdoorheen. Voeg na proeven eventueel wat zout en peper toe.

 

Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de geroosterde bloemkool, rode pepervlokken, verse tijm en een druppel room.

 

Eet smakelijk!