Vind jij een Big Mac op z’n tijd ook zo lekker? Als je echt trek hebt? Dat zit ‘m ook vooral in de saus, die er zo perfect bij past. Hamburgers maak je zelf (het allerlekkerst) of koop je bij de slager, en die broodjes, daar kun je ook wel aan komen. Maar die saus…
Afgelopen april vierde de Big Mac alweer zijn vijftigste verjaardag. Ooit werd het driedelige broodje met daartussen dus twee hamburgers geïntroduceerd door ene Jim Delligatti, die in 1967 met dit briljante idee kwam. En al die tijd is het recept van de saus geheim gebleven. Nog een hele prestatie!
In het oorspronkelijke recept zitten 33 ingrediënten. Ja, we zijn wel goed maar niet gek. Dat werd dus zoeken naar een gekopieerde versie die echt voor 99,9% smaakt als de echte. En die hebben we gevonden.
Dit heb je nodig:
- 175 g mayonaise
- 4 el sweet pickle relish*
- 1 tl azijn
- 2 el vinaigrette
- 1 el fijngehakte witte ui
- 1 tl suiker
- flinke snuf zout
*Sweet pickle relish is online te koop via Albert Heijn of je kunt het zelf maken. Kijk bijvoorbeeld hier. Er zijn ook Youtube-filmpjes te vinden om te zien hoe je het maakt.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Bedek de kom met plastic folie en zet ‘m een dag in de koelkast. Roer af en toe goed door en klaar is je Big Mac-saus!
Bak er een zelfgemaakte burger bij, doe op een broodje met een dot saus. Eet smakelijk!