6x zomer in je glas

 

Een avondje met vriendinnen? Deze frisse cocktails dragen zeker bij aan de zomerse feestvreugde (alleen al om hun zwoele namen).

 

 

1. Spaanse zon

voor circa 6 cocktails

 

Dit heb je nodig

  • 8 citroenen
  • 1 l water
  • 1 scheutje honing of schepje kokosbloesemsuiker (naar smaak)
  • 1 mango
  • 2 perziken
  • 120 ml Liquor 43

 

Zo maak je het

Snij de citroenen doormidden en pers ze met de hand. Giet het verse citroensap in een blender en voeg er 20 cl koud water aan toe. Schil de mango, snij ‘m in kleine blokjes en doe die ook in de blender. Mixen maar! Giet het sapje in een kan en voeg er de rest van het water bij. Snijd de perziken in kleine stukjes en voeg ze toe aan je cocktail.

 

Last best…. Giet de Liquor 43 erbij, roer en laat het even staan. Schenk de cocktail in vrolijke glazen en garneer met een schijfje citroen. Voilà: je heerlijke zomerse cocktail!
Tip: Nog meer verkoeling nodig? Voeg wat ijsklontjes toe. Enne… je kunt ook ijsklontjes natuurlijk nog een lekkere tic geven.

 

 

 

2. Zoete passie

voor 4 cocktails

 

Dit heb je nodig

  • 2 limoenen
  • 120 ml granaatappelsap
  • 2 tl honing of agavesiroop
  • 120 ml Bacardi strawberry daiquiri
  • Spa rood
  • 12 aardbeien
  • 4 takjes verse munt

 

Zo maak je het

Snij de limoenen doormidden en pers ze met de hand. Meng dit met het granaatappelsap. Voeg de honing eraan toe. Dan is het tijd voor de Bacardi strawberry daiquiri. Wees er voorzichtig mee; het is snel (te) overheersend. Meng alles tot een geheel. Spa rood mag je toevoegen naar smaak, voor wat extra verfrissing. Als finishing touch doe je de aardbeitjes en een munttakje in elk glas. Genieten maar!

 

Tip: De Bacardi strawberry daiquiri kun je vervangen door Bacardi Oakhart. Ook heerlijk!

 

 

 

3. Sweet & Spice-girls

voor 4 cocktails

 

Dit heb je nodig

  • gemalen ijs (crushed ice)
  • 40 ml rodepepersiroop
  • 25 ml mangosap
  • 40 ml espresso
  • 12 ijsklontjes
  • 50 ml Martini
  • eventueel sinaasappelrasp of kaneel

 

Zo maak je het

Vul een glas, het liefst gekoeld, met crushed ice. Voeg de siroop van rode peper en het mangosap (uit een pak) toe. Maak 4 glaasjes espresso. Laat de koffie afkoelen in de ijsklontjes. Giet ze, met de Martini (naar eigen smaak) in de glazen. Roer even door de cocktail zodat de smaken goed mixen. Maak je cocktail eventueel af met wat sinaasappelrasp of kaneel. Let’s Genietos!

 

Tip: Je kunt de rode pepersiroop bij de toko halen, maar het lekkerst is om het zelf te maken. Dat doe je zo: snij een halve rode chilipeper in stukjes (met zaadjes). Gebruik een vijzel om de chilipeper te vermalen. Daarna voeg je 500 gram suiker toe met 500 ml heet water en roer je het totdat de suiker helemaal is opgelost. Doe de chilistukjes erbij en roer nog even door. Proef of je de siroop spicy genoeg vindt. Haal de siroop door een zeef zodat de pepertjes achterblijven. Bewaar de siroop in een flesje en op een donkere en koele plek.

 

 

 

4. Swingende slokjes

voor 4 cocktails

 

Dit heb je nodig

  • 4 glazen kokoswater
  • 1/2 limoen
  • 2 perziken
  • paar ijsblokjes
  • 4 takjes tijm of verse munt
  • Prosecco naar smaak

 

Zo maak je het

Deze is easy! Schenk de glazen vol met kokoswater. Knijp de limoen uit boven de glazen. Snijd de perziken in stukjes en voeg ze samen met het ijs toe. Tijm of verse munt naar smaak in het glas, bubbels erbij (zo veel je maar wilt!), en enjoy!

 

Tip: Om je glas nog mooier te maken, kun je (vooraf natuurlijk) de rand van het glas nat maken en dopen in een bordje suiker.

 

 

 

5. Betoverende thee-tic

 voor 4 cocktails

 

Dit heb je nodig

  • 90 ml groene thee
  • 25 ml limoen- en citroensap
  • 50 ml Hooghoudt Bruine Jenever
  • 15 ml triple sec
  • 20 ml grenadine

 

Zo maak je het

Gebruik Ice Tea Green of maak zelf groene thee. Heel simpel: kook water en laat het trekken met groene thee, en laat afkoelen. Pers daarna de limoen en citroen en voeg alles met elkaar samen en roer goed. Schenk als laatst de bruine Jenever en Triple Sec erbij.

 

Tip: Druppel de grenadine voorzichtig in elk glas; zo krijg je een mooie roze gloed.

 

 

 

6. Klassieke komkommer-kus

 voor 4 cocktails

 

Dit heb je nodig

  • 50-60 ml gin
  • tonic
  • 4 limoenen/citroenen
  • 12 komkommerlinten

 

Zo maak je het

We kennen deze allemaal. De fijne klassieker gin-tonic. Doe in elk glas 30 ml gin. Voeg de ijsklontjes erbij. Giet de tonic erbij. Knijp de citroen boven de glazen uit. Als slot voeg de komkommerlinten toe.

 

Tip: Om het in stijl te serveren gebruik je mooie whiskyglazen.

 

Proost!