Try & test zelf:
deo­dorant

 

Anita: Mijn mooiste kledingstuk heb ik ooit weg moeten gooien omdat ik niet de juiste deodorant gebruikte. Ik heb dus een beetje een haat-liefderelatie met dat spul.

 

Zweten doen we allemaal, zweten is zelfs gezond. Het is alleen zo ontzettend jammer dat je van die rare vlekken in je kleding krijgt. Om maar te zwijgen van de rondjes bij je oksels als het zweet je uitbreekt, natuurlijk nét tijdens dat belangrijke sollicitatiegesprek. Nou is deodorant gelukkig al enorm verbeterd de laatste jaren. Ik heb me er even in verdiept en kom de grappigste weetjes tegen. Die deel ik graag met je!

 

Wist je bijvoorbeeld dat je beter ’s avonds dan ’s ochtends deodorant kunt aanbrengen? Dan moet je ’s avonds wel eerst douchen, dan dus deo aanbrengen en dan gaan slapen. De deodorant kan dan goed intrekken en zijn werk doen, namelijk zweetluchtjes voorkomen. (’s Ochtends doe je het dan gewoon nog een keer, douchen en deodorant opdoen.)

 

Deodorant moet je altijd aanbrengen op een schone huid; als je al zweet blokkeert dit juist de werking van de deodorant.

 

Okselharen houden veel bacteriën vast, deodorant werkt dus beter op een gladde huid.

 

Volgens de Britse archeoloog Louis Leakey hebben we het aan onze zweetgeur te danken dat we nog bestaan. Roofdieren lieten onze voorouders ooit ongemoeid vanwege die geur.

 

De Egyptenaren smeerden al geuren op hun oksels. Favoriet: kaneel.

 

De eerste deodorant kwam in 1888 op de markt. Dit was een wasachtige crème waar zinkchloride in zat.

 

En nou dus over die witte vlekken in een zwarte jurk

 

Nivea heeft er iets op gevonden, op de vervelende en lelijke vlekken in je kleding. Nivea Invisible for Black & White Deodorant laat geen vlekken achter, niet in lichte én niet in donkere kleding.

 

Modeontwerper Tony Cohen en Nivea werken al drie jaar samen, en voor de nieuwe variant Nivea Invisible for Black & White Deodorant Fresh, heeft hij het ultieme jurkje ontworpen: de Reversible Black & White Dress! De LBD (Little Black Dress) is in een handomdraai om te toveren in de LWD (Little White Dress). Hoe handig! Het jurkje is beschikbaar in de maten 36 t/m 42.

 

Van 5 t/m 18 juni maak je ook kans om de jurk t.w.v. €395 te winnen bij aankoop van 2 Nivea actieproducten bij Etos. De nieuwe Nivea Invisible for Black & White Deodorant Fresh kost €3,99.

 

Zelf proberen?

Doe mee met onze winactie en maak kans op de Reversible Black & White Dress van Tony Cohen en alle producten van Nivea Invisible for Black & White Deodorant ter waarde van €425.

 

 

 

Zo maak je kans!

Mail waarom jij zou moeten winnen, plus je adresgegevens, en je maat (36 t/m 42) naar anita@franska.nl en wie weet ontvang jij binnenkort zo’n mooi pakket. Reageren kan tot 14 juni 2017.

 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.