Chillen in Leo’s Oyster Bar

 

Maartje: San Francisco – de stad in Noord-Californië met de rode brug – is the place to be als je een Amerikaanse stedentrip wilt maken.

 

Waarom trekt die stad ons Europeanen toch zo? Dat is eenvoudig uit te leggen: San Francisco is vrij Europees voor Amerikaanse begrippen. De stad staat bekend als een van de meest liberale van het land en dat vinden wij Europeanen nu eenmaal een prettige vibe. Er is strand, je kunt er lekker shoppen, er is prachtige natuur heel dichtbij en je kunt alles op de fiets doen – wel even rekening houden met de gigantische hoogteverschillen! Bovendien: je hoeft de brug maar over te steken en je staat op de authentieke hippiegrond van Sausalito – zo leuk! Ga je de andere brug over, de San Francisco Oakland Bay Bridge, dan sta je in Oakland waar juist de hipster geboren lijkt te zijn. Maar het aantrekkelijkste is misschien nog wel de zonnige foodie cultuur van de stad – op iedere straathoek een piekfijn restaurant. Zoals de oesterbar van Leo.

 

Stap het in 2016 geopende Leo’s binnen in het Financial District van San Franciso (dat is niet zo ‘financial’ als in New York) en je snapt meteen wat ik bedoel. De opgepoetste champagne-, cocktail-, en oesterbar is een plaatje en het personeel dat er rondloopt vertelt honderduit – aanstekelijk. De vintage champagne en de oesters in de zogenoemde raw bar zijn ijskoud, de sfeer warm. Alsof je in de jaren 50 bent beland en de zakenlui uit de omgeving aanhaken voor een liquid lunch overlopend in een tuinfeest. Je kijkt je ogen uit: een fris en inspirerend interieur, leuke mensen én prachtig opgemaakte borden – probeer vooral de shrimp toast.

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.