Je favoriete foto met je vader?

 

Bladerend in m’n fotoalbum wordt het me ineens duidelijk, wie er vroeger bij ons thuis de fotograaf was. Papa. Met als gevolg dat er bijna geen foto’s van m’n vader en mij samen zijn. Misschien twee of drie… Er zijn er veel meer met m’n moeder en zus. En een paar met opa ‘s en oma’s.

 

Deze is gemaakt in het Zuiderpark in Den Haag, waar we de hertjes en geitjes gingen voeren. M’n oma woonde daar vlakbij. Op de foto kun je zien hoe papa me probeert gerust te stellen. Gehurkt en me bemoedigend toesprekend, waardoor ik m’n armen al niet meer helemaal op m’n rug houd. Ik was als de dood voor dieren. En voor nog tig andere dingen. Maar dieren kunnen bijten.

 

Zó lief, hoe m’n vader daar met me bezig is. Ik mis hem meteen weer. Ach, wat zeg ik… ik mis hem zo vaak. Altijd eigenlijk. Oeps. Niet verder mijmeren, want dan spetteren er tranen over m’n toetsenbord.

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog

 

Heb jij een foto van jou met je vader? Zullen we er een mooi online Vaderdag-fotoboek van maken op franska.nl? Stuur hem even op naar franska@franska.nl. En vertel erbij waarom jij hem zo mooi/lief/bijzonder vindt.

 

Dankjewel vast!

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.