Racoon flikt het weer

 

Als je denkt dat het echt niet beter kan moet je maar eens luisteren naar de nieuwe muziek van Racoon…

 

De Zeeuwse band Racoon ken je natuurlijk van hun internationale hit Love You More. Wat een on-Nederlands goede muziek maken ze toch. De heren behoren tot de meest succesvolle bands van het land en het is iedere keer weer heerlijk om naar hun prachtige teksten te luisteren.
 
Met kippenvel en tranen in mijn ogen luisterde ik naar Oceaan, een nummer dat ze schreven voor de film Alles Is Familie in 2012. De slopende ziekte van Anne, de zus van zanger Bart, inspireerde hem tot dit pareltje dat inmiddels heel hoog in de Top 2000 staat.
 
De mannen zouden eigenlijk maar één keertje in het Nederlands zingen. Maar toen kwam ‘Het is al laat toch’, opnieuw in hun moerstaal. En nu is er ‘Wie is de echte vent’, rauw en to the point. ‘Wie is nou de echte vent? Die kerel die iemand op z’n bek slaat? Of die kerel die opkomt voor diegene die op z’n bek geslagen is? Wat is nou echt stoer? Wat is rock ’n roll, 27 jaar zijn en doodgaan, of daar nog 55 jaar aanplakken en voor je kinderen zorgen?’ aldus Bart van der Weide en Dennis Huige.

 

 

Ze flikken het weer, want opnieuw zit ik met kippenvel…

 

Beeld: Instagram Racoon

Bron: Radio2

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit