Raad eens waar deze van zijn gemaakt?

 

Willemijn: Deze bloemige beauty’s zijn van suiker! Ja echt. Ik kwam hun maakster Natasja Sadi op het spoor tijdens mijn bezoek aan Shop-for-a-week van laatst.

 

 

 

 

Ik moest echt twee keer kijken. En dat gebeurt regelmatig, vertelt Natasja mij later aan de telefoon, omdat ze zoveel mogelijk aan de hand van echte bloemen nagebouwd worden: de blaadjes, stamper en meeldraden worden minutieus onder de loep genomen en in suiker opgebouwd. De blaadjes worden een voor een uitgerold, gevormd, op draad gezet en gekleurd. Een intensief proces waarbij gelijkenis met de echte natuur het doel is.

 

De bloemen belanden meestal op Natasja’s exclusieve bruidstaarten, in opdracht gemaakt in haar huis in Amsterdam, maar ook op een sokkeltje, onder een stolp of als object voor in huis. Hoewel het werkje erg breekbaar is, is het onder de juiste omstandigheden eeuwig houdbaar. Vocht en licht zijn hierbij uit den boze.

 

Wow, wat een perfectionisme!

 

 

 

 

Na een twintigjarige carrière als bruidscouturier, heeft Natasja zichzelf deze kunst aangeleerd en met veel enthousiasme omarmd. Hierbij vindt zij het erg belangrijk om zichzelf uit te dagen met nieuwe bloemsoorten, natuurlijk kleurgebruik en de juiste bloeivorm voor het juiste moment. Wanneer echte pioenen op het moment-suprême van bijvoorbeeld een huwelijk mooi open zijn, dan heeft Natasja hun suikerzusjes in hetzelfde bloeistadium uitgevoerd voor op de taart!
Wow, wat een perfectionisme, net zo vanzelfsprekend als in de natuur, en dat voel je.

 

Prijs bloem vanaf 95 (en in de regel geldt: hoe meer blaadjes des te intensiever de inspanning). Kijk ook eens op www.cakeatelier.amsterdam.

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Marloes Bosch