Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 45 minuten
Dit heb je nodig
- 100 g rode of witte quinoa
- 250 ml groentebouillon
- 200 g doperwtjes
- 90 g rijstebloem
- 1 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el vadouvan (Indiase kruidenmix)
- 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el groene kruiden naar keuze, fijngehakt
- zout en peper
- rijstolie, om in te bakken of in te frituren
- 500 g groene en/of witte asperges
- truffelolie, ter garnering
- parmezaanse kaas of veganistische ‘parmezaan’
- erwtenscheuten, ter garnering
- (citroen)basilicum, ter garnering
Zo maak je het
Kook de quinoa in circa 10 minuten gaar in de bouillon. Giet af en laat nog 5 minuten nagaren.
Blancheer de erwtjes in kokend water. Meng de helft van de quinoa met de erwtjes, rijstebloem, sesamolie, sojasaus, vadouvan, knoflook en groene kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
Pureer dit quinoamengsel en roer de andere helft van de quinoa erdoor. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit een laagje olie en bak of frituur de balletjes goudbruin.
Schil de witte asperges. Blancheer de dikke asperges en laat ze goed uitlekken. Dunne asperges gril je rauw; dat kan ook met dikke asperges die je eerst in de lengte halveert. Meng de asperges met wat olie, zout en peper en gril ze lichtbruin.
Leg wat asperges aan de linkerkant van ieder bord. Verdeel de quinoafritters over de borden, circa 5 stuks per bord, besprenkel met truffelolie en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Garneer met erwtenscheuten en (citroen)basilicum.
Zo kan het ook
De fritters zijn ook heerlijk als borrelhapje. Doe wat truffelmayonaise op een chipje en plak de fritter erop vast. Garneer met erwtenscheuten. Voor een snelle truffelmayonaise meng je wat druppeltjes truffelolie door mayonaise.
Eet smakelijk!
Leafs, vegetarische seizoensgerechten uit de moestuin –
Carola de Kanter – ISBN 9789461431622 – €29,95 –
bestellen kan hier