Pure chocolade met zoute krakelingen

 

Voor als je niet kunt kiezen tussen
zoet of hartig…

 

Dit heb je nodig

  • 800 g pure chocolade (60% of meer)
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 el water
  • 100 g pecannoten
  • 50 g hazelnoten
  • 110 g mini zoute krakelingen

 
Zo maak je het

Bedek een bakplaat met bakpapier.

 

Breek de chocolade in een glazen kom en zet de kom in een pan met kokend water op laag vuur.  Roer de chocolade regelmatig door. Let erop dat de chocolade niet boven de 90 graden komt. Blijf doorgaan tot de chocolade helemaal gesmolten is.

 

Giet de chocolade over de bakplaat en verspreid deze gelijkmatig met een spatel glad. Leg de pecannoten, de hazelnoten en krakelingen op de chocolade. Doe het zeezout erop. Laat de chocolade twee uur op kamertemperatuur rusten. Breek het in stukken.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl