Monique maakt er haar outfit helemaal mee af, of ze nou basic gekleed gaat of ‘op chic’ voor een feest. De kettingen van Uli Rapp zijn een fantastische vondst.

 

Zo’n tien jaar geleden ontdekte ik Uli’s werk toen ze een piepklein standje had op wat toen nog De Woonbeurs Amsterdam heette. Een tafeltje vol, in allerlei kleuren en schakeringen. Als een cartooneske vertaling van de parelketting, uitvergroot, ontworpen met een dikke knipoog. Inmiddels heeft ze talrijke variaties in haar collectie, met ‘chains and diamonds’, maar de parels blijven mijn favoriet. Ze ontwikkelde een eigen techniek, waarbij zeefdruk op textiel gecombineerd wordt met rubber. De achterkant van de ketting heeft vaak een opvallende contrasterende kleur. En, ze zitten als gegoten. Lichtgewicht, flexibel, comfortabel. Ze worden met de hand gemaakt in Amsterdam.

 

Lichtgewicht, flexibel, comfortabel:
ze zitten als gegoten

 

Het leuke van haar werk vind ik dat ze bij verschillende ‘looks’ passen. Draag je basic, dan geeft zo’n ketting een boost aan je outfit. Naar een feestje? Staat altijd mooi bij een zwart jurkje. Het komt regelmatig voor dat ik op ‘t laatste moment naar mijn Uli ketting grijp om mijn outfit ‘af’ te maken. Succes verzekerd.

 

Een Uli Rapp ketting koop je vanaf €140

 

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.