Belofte: de eeuwige jeugd

 

 

Oké, vaak wordt wel belóófd dat een serum de sleutel is tot de eeuwige jeugd. Maar helaas, zo werkt het niet. Deze flesjes helpen je wél mooi de winter door.

 

Dat serums de sleutel zijn tot de eeuwige jeugd wordt vaak beweerd. Maar je huid omtoveren naar die van een tienjarige gaat écht niet lukken.
Wat ze wel kunnen, die serums, is je huid een flinke oppepper geven. Belangrijk hierbij is het verschil te weten tussen een dagcrème en een serum. Een serum bevat veel actievere ingrediënten en die bestanddelen werken in op huidproblemen zoals rimpels, huidverzakkingen, een vale teint, enzovoort. Dus zorg dat je – naast je dagelijkse verzorging – een serum gebruikt, maar kijk wel goed welke het beste bij je past.

 

Je huid omtoveren naar die van een tienjarige gaat écht niet lukken

 

1 Verso’s oogserum via Skins €90 

Dit serum staat niet alleen in dit rijtje vanwege zijn mooie verpakking – dat natuurlijk wel mooi meegenomen is, maar daar gaat nu even niet om. Deze is namelijk speciaal voor je ogen. En dat wordt vaak vergeten tót het eigenlijk te laat is… En hoe jong of oud je ook bent, wallen, donkere kringen en lijnen kennen we allemaal. Dit verfrissende serum zorgt direct voor een vitalere oogopslag!

3 Time in a bottle – daily age-defying serum van Philosophy via Ici Paris 30ml €71,96

Time in a bottle, dat klinkt al goed. Dit serum brengt én houd je huid in goede conditie. Je moet wel zelf even de vitamine C toevoegen. Wanneer je het serum gebruikt? Voor je je dagcrème opsmeert; het is een goede basis voor je make-up. En ook ’s avonds, na het reinigen.
En ook fijn aan dit serum is: juist in de winter – als veel mensen last van een wat grauwe huid hebben – werkt het perfect. Het geeft je echt de glas in je gezicht weer terug. En de belofte? Je ziet verschil binnen drie dagen. Da’s snel! En klinkt fijn, toch?

2 Hydro-Plumping Re-texturzing Serum Concentrate van Kiehls 50ml €49 

Droge huid, type schuurpapier? Snel verzachten is zo gepiept: likje vette crème erop en deze is zo weer aaibaar. Voor eventjes dan. Wil je je extreem droge huid voor langere termijn bestrijden, dan moet je de huidbarrière namelijk versterken, het buitenste huidlaagje dat vocht en vet binnenhoudt en waar het vocht 24 uur per dag rijkelijk door de minuscule kanaaltjes in de huidlagen moet stromen. Kiehl’s gaat deze uitdaging aan met dit superhydraterende serum.

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs Sfeerbeeld: Getty Images