VSM X FRANSKA.NL

Niet krabben!

 

Als melkflessen met mazelen, zo zien de benen van Caroline er op de derde vakantiedag meestal uit.

 

Inmiddels is het al zeker dertig jaar een traditie. Een zomertraditie. Een vakantietraditie. Hoe je het ook noemen wilt. Als een melkfles vertrek ik naar een zonnig oord. Ik ben best een goede bruiner, maar heb wel altijd even een aanloopje nodig. De eerste dagen voel ik me dus nog niet echt aantrekkelijk zomers met zo’n gezonde glow die iedere make-up overbodig maakt. Dan loop ik nog een beetje te goochelen met crèmes met extreem hoge factoren, in de zon, uit de zon, het hele circus.

 

En dan gebeurt het: het mysterie van mijn zomers… Geen idee of andere mensen er ook last van hebben, maar zo ergens op dag drie word ik op een onbewaakt ogenblik echt helemaal lek gestoken en lijken mijn melkflessen ineens de mazelen te hebben. Niet zo’n beetje, echt, het ziet er niet uit. Zit je daar op het strand, wit en onder de rode bulten… Dat is al niet leuk, en dan heb ik het nog niet eens over de jeuk. Eindelijk heb ik iets gevonden om snel de huid te verzachten: Prrrikweg gel van VSM.

Als ik dat op mijn bulten doe voor ik ze in mijn drift kapot gekrabd heb, voelt dat lekker koel en verzorgend aan. Dat minder kapot krabben scheelt natuurlijk ook weer een been vol onappetijtelijke korstjes. Prrrikweg is niet alleen te gebruiken bij muggenbeten, maar ook bij andere insectensteken zoals wespen, bijen, dazen of na huidcontact met de eikenprocessierups. Naast de gel is Prrrikweg ook verkrijgbaar als roller. Voor kinderen is er een handige spray, VSM Kind Prrrikweg spray.

Prrrikweg gel zit dus standaard in mijn koffer. Samen met VSM Derma Calendulan Zon trouwens. Een verkoelende aftersun voor als ik toch iets te lang in de zon gebleven ben. Of bij het insmeren met zonbescherming per ongeluk een plekje overgeslagen heb.

Na die eerste dagen laten de muggen me, ook al zo raadselachtig, verder met rust en kan ik me laven aan de vitamine D waarvan de zon me voorziet. Want dat is misschien nog wel belangrijker dan die bruine huid.

  

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs