Amalia de puber­prinses

 

Vandaag is prinses Amalia jarig. Ze is de kroonprinses en haar leven ligt dus onder een vergrootglas. 

 

Amalia, de koonprinses. Maar ze is natuurlijk ook Amalia de puber. Een meisje dat zo langzamerhand in een jongedame verandert. Die haar eigen ik probeert uit te vogelen en wiens hormonen alle kanten op vliegen.

 

Zou ze ook weleens bonje met haar moeder hebben omdat ze nooit haar kamer opruimt, drie keer per dag wat anders aantrekt en vervolgens alles in de was kiepert? Zou ze weleens de hakken van Máxima hebben gejat omdat ze echt niets meer had om aan te trekken? En een uur in de wind stinken omdat ze al vijf dagen haar haar niet heeft gewassen?

 

Heeft ze misschien een baantje en spaart ze voor een scooter? Slaapt ze ook eindeloos uit en verschijnt ze met een kneiter van een ochtendhumeur aan het ontbijt? Zou ze ook flippen als een van haar zussen het lef heeft om haar mascara te “lenen”?  Zou ze weleens stiekem hebben gerookt in de paleistuin? Of een glaasje spotgoedkope Chateau Migraine hebben gedronken, meegesmokkeld op een huisfeestje van een van haar vriendinnen? En een beetje met die leuke jongen uit klas 4B hebben gezoend achter het fietsenhok?

 

Maakt ze ook filmpjes op TikTok ?

 

 

En kijkt ze uren op YouTube naar de vlogs van Monica Geuze of paardenmeisje Britt Dekker? 

 

 

Zou allemaal zomaar kunnen. Wat gun ik haar die puberstreken, want ze moet haar hele leven al zo keurig zijn. Lieve Amalia, ik wens je een topverjaardag!  

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit