Prins Andrew moet met de billen bloot

 

Kom maar op met je verklaring, vriend

 

Afgelopen week is bekendgemaakt dat het Amerikaanse ministerie van justitie prins Andrew als getuige gaat verhoren in de zaak Jeffrey Epstein.

 

Koren op mijn molen, want het woord dat de lading dekt van wat ik voelde toen ik het ontluisterende BBC-interview met hem zag heb ik niet kunnen vinden. In hoeveel leugens kun je je wentelen?

 

Even een resumé: in de Epstein-documentaire zegt Virginia Roberts, nu Giuffre, dat ze meerdere malen seks moest hebben met prins Andrew. Ze werd aan hem voorgeleid door, ja, daar is ze weer, Ghislaine ik-weet-niets-van-alle-Epstein-misbruik-en-was-mijn-vunzige-handjes-in-onschuld-Maxwell 

 

die haar leuke raad-eens-spelletje speelde. ‘Raad eens hoe oud Virgina is?’ vroeg ze hem. Toen bleek dat Virginia nog heerlijk minderjarig was en ‘Goh, net zo oud als mijn dochters’ werd Andrew nog tochtiger dan hij al was. In afgrijzen vertelt Virginia over de nachtclub waar ze uitgingen en Andrews zweet dat over haar heen gutste. Ghislaine droeg haar nog even op om hetzelfde bij Andrew te doen als wat ze normaal bij Jeffrey Epstein deed.

 

Er is een getuigenverklaring van iemand die voor Epstein werkte (‘Ik heb Andrew tegen deze vrouw zien aanwrijven bij het zwembad’) en er is zelfs een foto waarop te zien is dat de grijpgrage vingertjes van Andrew om het middel van Virgina zitten.

 

Maar Andrew was niet voor één gat te vangen. Die uitspraak ov er dat zweten was totaal ridicuul want ‘in die periode zweette ik niet’. Ja, dat was inderdaad een raar verhaal, maar door wat hij als piloot in de Falkland-eilanden allemaal had meegemaakt, was hij getraumatiseerd wat leidde tot een zweetblokkade. Goh. Joh.

 

En die foto dan? Had hij ook geen idee van. Geen idee. Hij kende die vrouw namelijk niet. Nooit gezien ook. Hoe het dan kwam dat hij met haar op de foto stond? Heel raar.

 

Man, zeg dan gewoon dat je prins bent en dat iedereen wel met je op de foto wil. Dat is ook een leugen, maar die klinkt nog enigszins aannemelijk.

 

En die getuigenissen dan? Denk je dat een vrouw zomaar opstaat en jou gaat aanklagen? Denk je echt dat Virginia Roberts zin heeft om zichzelf zo kwetsbaar op te stellen? Voor het oog van de hele wereld?

 

Prins Andrew beschikte trouwens ook nog over een waterdicht alibi. Die avond waar Virginia het over heeft, precies die avond was hij in een afhaalpizzarestaurant met zijn dochters. Ja, dat kan dat restaurant natuurlijk niet bevestigen want afhaal, maar het was echt zo.

 

Je juridische team heeft alweer nieuwe laffe verklaringen afgegeven waarom je niet eerder open en eerlijk bent geweest. Je was steeds het slachtoffer van insinuaties.

 

Maar nu zou je benadering gaan veranderen. Andrew, ik hoop het zo. Voor Virginia vooral, voor de vrouw in het algemeen en ook voor je dochters. Want man, wat zou ik me schamen voor een vader als jij.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach