Prachtig: de nieuwe reclame van Nike

 

 

Nike heeft het weer voor elkaar hoor: een heel mooie campagne die volledig viral gaat.

 

 

 

En dat is natuurlijk niet de eerste keer, inmiddels staat het merk er om bekend mooie en indrukwekkende campagnes te starten die daadwerkelijk een boodschap willen overbrengen.

 

Hun nieuwe campagne heet ‘You Can’t Stop Us’ en daarmee bedoelen ze iedereen. ‘If you have a body, you are an athlete,’ is hun uitgangspunt. Dus of je nou een Serena Williams bent, LeBron James, Cristiano Ronaldo of een ‘gewone’ sporter, of juist ‘ongewoon’: ‘if we don’t fit the sport, we change the sport.’

 

Natuurlijk wordt het coronavirus ook benoemd. Want wanneer grote evenementen zoals het WK niet kunnen doorgaan, zal sport alsnog een manier vinden. Sport verbindt, ook met de Black Lives Matter-beweging. ‘Samen staan we sterker’ en samen kunnen we ook zorgen voor verandering.

 

Ik kan er nog heel lang en breed over praten, maar kijk zelf maar gewoon het filmpje. Zegt in dit geval overduidelijk meer dan duizend woorden; cliché maar waar.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer