Powergirls

 

Zestig en achter de geraniums? Dat is echt zooo ouderwets. Zestig is het nieuwe veertig. En hoe!

 

 

Ik las laatst een artikel over de ‘silver hair generation’. De naam zegt het al. De generatie met zilvergrijs haar. Dat zijn geen vrouwen die ingedut zitten te wachten op de dingen die de dag brengt. Dit zijn vrouwen die juist volop in het leven staan en vaak nog een nieuwe wending aan hun carrière geven.

 

Ik ben al een tijdje bevriend met een paar flamboyante zestigers die nog steeds alles uit het leven halen. Leuke vrouwen joh! Zij hebben nog een waslijst aan wensen van dingen die ze willen zien en ervaren. En vervolgens doen ze die dus ook gewoon, hè?! Eén van hen wilde leren om de tango te dansen en heeft nu wekelijks les. Ze vindt het geweldig. Een ander denkt nog aan een carrièreswitch en volgt de ene cursus na de andere om haar droombaan waar te maken. 

 

Sommigen van hen zijn al jaren alleen, maar hebben heus nog wel zin in een gezellige man. Maar dan eentje om leuke dingen mee te doen. Niet om z’n sokken te wassen. Ze hebben vaak nog een zware baan, want ze hebben een lange carrière achter de rug. Het zijn aantrekkelijke vrouwen die er nog steeds trendy uitzien en die vooral nog hartstikke jong van geest zijn. Superleuke gesprekspartners ook, omdat ze al zoveel hebben meegemaakt en daardoor veel relaxter in het leven staan. Ik krijg vaak een schop onder m’n kont van ze. Dan vinden ze dat ik een beetje zuur loop te zeuren. Want dat doen die silverhair girls niet. Ze hebben een enorme passie om het leven nog ten volle te vieren.

 

Eén van deze ‘silver-agers’ is Marrejan Oepkes. Marrejan woont al jaren op Ibiza waar ze verschillende banen heeft gehad. Tot ze op haar zestigste besloot om het roer helemaal om te gooien en te gaan doen wat haar het allerleukste leek. Ze werd gediplomeerd yoga- & soul-coach. Dat is stoer!

 

Want Marrejan vindt dat de silver-ager niet vast moet zitten in haar hoofd, lijf of liefdesleven.

 

Wil jij je ook (weer) een sexy zestiger voelen en meer over Marrejan lezen? Kijk dan eens op haar website.

 

Want leeftijd zit alleen tussen je oren…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit