Ik noem ze nu wel popeyeballetjes, maar dat is een beetje onbeleefd. Het is namelijk wel een recept van een heel erg smakelijke Italiaan: Antonio Carluccio himself. Eigenlijk zijn ze bedoeld voor in de pasta, met een courgettesaus, maar zover hebben ze het bij mij nooit gered. Voor die tijd waren ze al op en zo zijn het borrelhapjes geworden.
Echt proberen!
Dit heb je nodig
- 500 g spinazie (dikke stelen eraf, ik neem altijd wilde spinazie)
- 2 losgeklopte eieren
- snufje nootmuskaat
- een teentje knoflook uit de knijper
- 50 g gemalen Parmezaanse kaas
- 100 g vers wit broodkruim
(ik neem altijd Japanse Panko, lekker handig) - olijfolie om in te bakken
Zo maak je het
Spinazie in aanhangend vocht met een beetje zout koken, heel goed uitlekken en fijnhakken. Dan mengen met alle andere ingrediënten. En als het nog te vochtig is wat extra broodkruim erbij. Daarna maak je er kleine balletjes van, ter grootte van een walnoot. Ik zet ze dan, totdat ik ze nodig heb, in de koelkast. Los van elkaar in een schaal op bakpapier en overdekt met plasticfolie. Op het moment suprême, bak je ze kort, tot ze goudbruin zien aan alle kanten, in een dikke laag olijfolie. Tralalala. Meteen zin in!