Breng op smaak met zout en peper en serveer de risotto met wat basilicum.
TIP: Voeg wat champignons of spekjes toe aan dit recept.
Pompoenrisotto
De lekkerste herfst-risotto maak je met pompoen
Voor 4 personen
Dit heb je nodig
• 300 g pompoen(blokjes)
• 1 ui
• 2 knoflooktenen
• 1 klontje boter
• 300 g risottorijst
• 50 ml droge witte wijn
• 1,5 liter bouillon
• 1 zakje Parmezaanse kaas
• Handje basilicum
Zo maak je het
Kook de pompoenblokjes tot ze zacht zijn en pureer ze vervolgens tot een gladde puree.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een diepe pan met een beetje boter.
Wanneer de ui glazig is, voeg je de risottorijst toe en bak je die mee tot de korrels ook glazig zijn. Voeg dan de witte wijn toe en laat het vocht verdampen.
Daarna voeg je steeds een beetje hete bouillon toe onder voortdurend roeren. Laat elke keer de rijst het vocht goed opnemen, voordat je de volgende lepel met bouillon erbij doet.
Wanneer de rijst bijna gaar is, komt de pompoenpuree erbij, samen met de Parmezaanse kaas. Goed blijven roeren en wachten tot de kaas gesmolten is en de puree goed gemengd is met de risottorijst.
Breng op smaak met zout en peper en serveer de risotto met wat basilicum.
TIP: Voeg wat champignons of spekjes toe aan dit recept.
Door: Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.