Ik proefde voor de eerste keer burrata bij niemand minder dan Jamie Oliver. Dacht nog, dat hij heel bijzondere mozzarella had. Later kwam ik erachter dat burrata heel iets anders is. Het is namelijk mozzarella gevuld met dikke room. Tja…dan wordt het ook wel zacht natuurlijk. En lekkerrrr! Moet je proeven.
Dit heb je nodig
- 120 ml olijfolie
- 60 cherry tomaatjes
- ½ theelepel zeezout
- 4 grote basilicumbladeren, in stukjes gescheurd
- 8 kleine knoflookteentjes, gesneden
- 200 g burrata
- Geroosterd brood
Zo maak je het
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Verwarm in een koekenpan de olijfolie op middelmatig vuur. Voeg de tomaten, zeezout en knoflook en doe er het deksel op.
Laat 20 minuten pruttelen, verwijder het deksel en haal de pan van het vuur.
Terwijl de pan nog steeds warm is, zet je de koekenpan in de oven. (wel even opletten dat je een pan hebt, die met steel en al in de oven kan natuurlijk)
Laat de tomaten roosteren totdat ze wat donkerder worden. Ongeveer 5-8 minuten.
Doe de burrata in een kom of op een bord. Lepel de warme tomaten over de burrata, scheur de basilicum in stukjes en strooi die eroverheen. Serveer warm met het geroosterde brood.
Buon appetito!