Pommes duchesse
Wil je nou eens niet dat standaard aardappeltje bij je hoofdgerecht, probeer dan eens de ‘hertoginnenaardappelen’. Net ietsje chiquer en lekker knapperig van buiten en zacht van binnen.
Dit heb je nodig
- 800 g kruimige aardappelen
- 100 g roomboter
- 2 eidooiers
- nootmuskaat
- zout & peper
- gehakte verse peterselie, voor de garnering eventueel
- geraspte Parmezaanse kaas, voor het serveren (als je ’t lekker vindt!)
Extra nodig:
Spuitzak en spuitmondje met kartelrand
Zo maak je hetVerwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de aardappelen, snijd ze in blokken en kook ze in ca. twintig minuten gaar. Giet af en stamp ze fijn. Voeg de boter toe in kleine stukken. Klop vervolgens ook de eidooiers, zout, peper en nootmuskaat door het aardappelmengsel. Meng alles goed door tot je een stevige puree hebt. Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe de puree in een spuitzak en draai er torentjes van. Zet de torentjes nog zo’n 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin van kleur zijn. Vergeet niet om halverwege de tijd de bakplaat even om te draaien. Serveer ze met wat peterselie en strooi er eventueel wat geraspte kaas over. Lekker bij een mooi stuk vlees en een frisse salade.
Eet smakelijk!