Pizza met gegrilde kip, kaas en zongedroogde tomaatjes

 

Het is weer Big Fat Friday bij Franska.nl en dat betekent een lekker recept om je vingers bij af te likken! We maken… pizza met veel kip, zongedroogde tomaat en veel kaas. O ja, ook nog met broccoli. Tonight is pizza night!

 

 

Dit heb je nodig:

  • 1x pizzadeeg (zelfgemaakt of van de supermarkt)
  • 250 ml pizzasaus
  • 2 bollen mozzarella in plakjes
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g ricottakaas
  • 500 g gerookte kipfilet in plakjes gesneden
  • 10 kort gekookte en nog knapperige broccoliroosjes
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • bloem

 

Verwarm de oven voor op 220 ˚C.

 

Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak de pizzabodem 2 minuten. Draai hem om en bak hem nog 1 minuut. Let op: bak de pizzabodem niet te bruin! 

 

Haal hem dan uit de oven en strijk met een lepel de pizzasaus over de pizzabodem. Verdeel de helft van de mozzarella, Parmezaanse kaas en ricotta over de pizzabodem. Verdeel dan de kip, broccoli en zongedroogde tomaten over de pizzabodem en dek hem opnieuw af met de overgebleven mozzarella, Parmezaanse kaas en ricotta. Zet hem terug in de oven, nu onder de grill en bak de pizza gedurende 2-5 minuten totdat de kaas is gesmolten en de bodem bruin en knapperig is. Laat hem even afkoelen voor je hem snijdt. 

 

Eet smakelijk!

 

Recept: Matt Robinson, Realfoodbydad.com