Pizza is toch Italiaans?

 

Maar deze supersnelle pizza eet je binnen een half uurtje. En smaakt net weer even iets anders dan anders door de bodem van Turks brood.

 

 

Dit heb je nodig

  • 1 Turks brood, rond (25 cm)
  • 300 ml tomatensaus
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1/2 gele courgette, in dunne plakjes
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella (125 gram), in stukjes
  • 30 gram basilicum
  • peper en zout
     

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 220 graden. Pak dan het Turks brood en snijd dit doormidden zodat er twee platte kanten zijn. Voor dit recept wordt één kant van het brood gebruikt. Besmeer deze met tomatensaus. Daarna beleg je de bodem met gesneden courgette, rode ui en prei. Strooi de Parmezaanse kaas over het brood heen en leg er stukjes mozzarella op. Pluk vervolgens basilicumblaadjes en verdeel de helft van de blaadjes over het brood. Bestrooi de pizza dan met peper en zout en bak de pizza 15 minuten in de oven. Strooi bij het serveren de overige basilicumblaadjes over de pizza heen en snijd de pizza in stukken.

 

Tip
Het is natuurlijk zonde om de andere helft weg te gooien… Snijd deze helft in kleine stukjes en dip de stukjes in olijfolie met een scheutje balsamicoazijn, peper en zout. Je hebt dan een makkelijke, maar lekkere borrelhap.

 

Eet smakelijk!

 

bron: Culy

 

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares