Pittige avocado-zalmsandwich
Als je even een avondje niet wilt koken, maak je deze frisse en pittige sandwich.
Deze heerlijke avocado-zalmsandwich is lekker makkelijk voor vanavond en hij vult goed. Ik ben fan van de combinatie avocado, hüttenkäse en zalm dus moest ik dit recept even met je delen.
Dit heb je nodig
Voor 1 persoon
- 4 sneetjes brood naar keuze
- 1 avocado
- 100 g hüttenkäse
- Peper en zout
- Paar druppels sriracha-saus
- 2 grote plakken zalm
- Citroensap van een halve citroen
- Optioneel: plakjes tomaat of komkommer.
Zo maak je het
Doe de 4 sneetjes brood in een broodrooster of leg ze even in de oven, zodat ze lekker knapperig zijn. Haal de avocado uit de schil en doe de stukken in een kommetje. Prak de avocado, zodat je een puree met gladde structuur krijgt. Meng de avocado vervolgens met de hüttenkäse. Meng ook peper en zout en wat druppels siracha-saus erdoor. Kijk wel uit met de siracha-saus, want die is erg pittig. Beleg 2 broodjes met het avocado-mengsel en de plakken zalm en doe er wat citroensap overheen. Je kan dan nog wat tomaat of komkommer toevoegen. Leg als laatst de 2 andere broodjes erop.