Pittige avocado-zalmsandwich

 

Als je even een avondje niet wilt koken, maak je deze frisse en pittige sandwich.

 

Nu we toch nog even kunnen genieten van de laatste zonnestraaltjes, eten we een heerlijke avocado-zalmsandwich. Lekker makkelijk voor vanavond en hij vult goed. Ik ben fan van de combinatie avocado, hüttenkäse en zalm dus moest ik dit recept even met je delen.

 

Dit heb je nodig

Voor 1 persoon

  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • 1 avocado
  • 100 g hüttenkäse
  • Peper en zout
  • Paar druppels sriracha-saus
  • 2 grote plakken zalm
  • Citroensap van een halve citroen
  • Optioneel: plakjes tomaat of komkommer.

 

Zo maak je het

Doe de 4 sneetjes brood in een broodrooster of leg ze even in de oven, zodat ze lekker knapperig zijn. Haal de avocado uit de schil en doe de stukken in een kommetje. Prak de avocado, zodat je een puree met gladde structuur krijgt. Meng de avocado vervolgens met de hüttenkäse. Meng ook peper en zout en wat druppels siracha-saus erdoor. Kijk wel uit met de siracha-saus, want die is erg pittig. Beleg 2 broodjes met het avocado-mengsel en de plakken zalm en doe er wat citroensap overheen. Je kan dan nog wat tomaat of komkommer toevoegen. Leg als laatst de 2 andere broodjes erop.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares 

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.