Piemel­naakt voor het goede doel

 

Mannen hebben vaak niet in de gaten dat ze ziek zijn, tot het te laat is. Prostaat- en teelbalkanker, het is de meest voorkomende vorm van mannenkanker. 

 

Acht bekende en vooral dappere mannen lieten gisteren op het podium hun broek zakken voor het goede doel. Om meer aandacht voor deze sluipmoordenaar te vragen. Want als de ziekte in een vroeg stadium wordt ontdekt is ie vaak goed te behandelen.

 

Met hun zaakje bloot voor de goede zaak. Peter Faber, Simon Keizer,  Viggo Waas, Jan Versteegh, Sander Lantinga,  Thijs Römer,  Jasper Demollin, en Kenzo Alvare durfden die uitdaging wel aan te gaan. In het begin vonden ze dat nogal ongemakkelijk, maar na verloop van tijd wenden ze wel aan het idee. Want, zoals Jan Versteegh eerder al in een interview zei: ‘Ik heb een blootje, jij hebt een blootje, iedereen heeft een blootje.’

 

De mannen hadden de grootste lol tijdens de voorbereidingen. Hun act was geïnspireerd op de film The Full Monty, waarin een groep werkloze arbeiders met een strip-act proberen om geld bij te verdienen. De heren moesten nog wel leren dansen, hun gezicht in de plooi te houden en de aandacht van de dames vast te houden.

 

Nou, dat was niet zo moeilijk hoor. Voor een zaal vol uitzinnige vrouwen voerden zij hun act op. Op de muziek van Joe Cockers You can leave your hat on voerden de mannen een show op waar de legendarische Chippendales beginners bij zijn.

 

Aandacht hebben de heren in ieder geval gekregen. Er keken meer dan 800.000 mensen naar het moment suprême, toen hun gouden string werd weggetrokken en er geen ontkomen meer aan was.

 

 

Piemelnaakt stonden ze op het podium. Linda de Mol, die op die eerste rij zat, kreeg ze allemaal in beeld en schrok zich wezenloos. Helaas was er thuis niks te zien. De regisseur had de camera’s zo opgesteld dat de hoofden van de dames op de eerste rij in het shot ervoor zaten. De dames die thuis zaten te kijken waren daarom behoorlijk teleurgesteld.

 

Maar dat was niet de enige reden. Sommige kijkers waren al twee uur aan het wachten, en op hét moment schoot de tv op het kinderslot. Dat was dus wel een beetje jammer…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit