Patricia in therapie

En heel Nederland mag mee koekeloeren…

 

Tv kijken is tussen mij en mijn vriend altijd een dingetje. Waar hij ontzettend kan genieten van een goede pot voetbal op onze vrije zondagmiddag, word ik al naar bij het idee. Het zijn maar een paar mannetjes die allemaal massaal achter een bal aanrennen. En ja, natuurlijk snap ik wel dat er een strategie achter zit, een hele league en veel geld. Maar toch vind ik er helemaal niks aan. 

 

Nee, geef mij maar een goede serie als Narcos of Making a Murderer. Ik ben opnieuw begonnen met Stranger Things en Friends. Maar dan zit m’n vriend weer te zeuren dat het allemaal zo cliché is. Alles wat in Stranger Things gebeurt kan toch nooit in het echt gebeuren. En Friends? In het echt zouden ze nooit zo’n groot appartement in New York kunnen betalen met de banen die ze hebben. En dat hele gezeur met Ross en Rachel, houdt dat óóóit een keer op? 

 

Tja, je kan ook niet altijd hetzelfde leuk vinden. Maar gelukkig zijn we het wel vaak eens over wat we niet willen kijken. Waar de afstandsbediening gewoon standaard voor wordt opgepakt en verder gezapt wordt. Voor een idee over welke series ik het hier heb, kijk dan maar eens naar deze lijst..  

 

Maar nu komt er dus een nieuwe serie op de buis waar ik gemixte gevoelens over heb. Gisteren maakte Patricia Paay bekend dat ze in therapie gaat. En niet zomaar in therapie. Nee, het soort dat opgenomen wordt en in de vorm van een tv-serie door heel Nederland kan worden bekeken. Pff, wát moeten we hiervan vinden? 

 

Wat Paay er zelf over heeft te zeggen? ”Ik wil mensen graag dat proces laten zien. En dat je écht een positieve draai aan je leven kunt geven.” Blijkbaar heeft ze zelf veel gehad aan therapie na haar sekstapeschandaal van vorig jaar. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet een béétje gek vind. Hoe gaat zo’n therapiesessie er aan toe?

 

 

En welke psycholoog gaat hieraan mee werken? Blijkbaar doen er meerdere BN’ers mee aan dit programma. Wie dan? En waar gaan ze het allemaal over hebben? Het is weer zo’n typisch geval van ‘ik ben zo nieuwsgierig dat ik het wel moét kijken’. 

 

En als ik er nou heel goed over nadenk vind ik het ergens ook wel een heel goed idee. Naar therapie gaan wordt nog steeds gezien als een taboe in Nederland. Een serie als deze zal nieuw licht kunnen laten schijnen op de positieve bijwerkingen en het taboe er rondomheen verminderen. Dus… Tip van mij? Lekker kijken dat nieuwe programma. Misschien steek je er wel wat bijzondere levenslessen op. En zo niet, dan is het vast leuk entertainment.

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in hartje Amsterdam.