Pasta Pesto – de boerenkoolvariant

 

Zo maak je pasta pesto eens anders. Pasta met boerenkoolsaus.

 

 

 

Dit heb je nodig

 

Voor 4 personen

 

  • 400-500 g pasta (naar keuze)
  • 250 g boerenkool
  • 1 knoflookteen
  • 8 el Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 220 ml kookroom
  • Hand zongedroogde tomaatjes
  • Handje pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas of mozzarella voor op de pasta.

 

Zo maak je het

Breng een pan met water (en een beetje zout plus olijfolie) aan de kook en kook de pasta al dente. In een blender doe je de boerenkoolblaadjes, de knoflookteen, de Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie. Doe er steeds wat olijfolie bij als de massa nog te dik is. Breng de ‘pesto’ op smaak met peper en zout. Doe de pasta in een wok-pan en doe de boerenkoolpesto erbij. Doe de room erbij en roer de pasta. Na 2 minuutjes doe je de zongedroogde tomaatjes erbij. Laat op laag vuur nog even doorkoken en serveer met gebakken pijnboompitjes en kaas.

pasta pesto

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares