Pasta 

met tonijn

 
 

Zo’n pasta die je snel in elkaar flanst.

 

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 handjes zwarte olijven (zonder pit)
  • 400 g  gepelde tomaten
  • Kruiden naar keuze (ik gebruik oregano, peper, zout en chilipeper)
  • 500 g fusilli
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 handjes Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Snijd eerst de knoflook en ui fijn. Fruit vervolgens ongeveer 2 minuten in een pan. Daarna bak je de zwarte olijven eventjes mee. Voeg dan de gepelde tomaten toe en roer het goed. Breng op smaak met de kruiden en zet het vuur vervolgens laag. Kook dan de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wanneer de pasta al dente is, giet je ‘m af en voeg je de pasta toe aan de saus. Laat de blikjes tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan de pasta. Even goed roeren en serveer met kappertjes en Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl.  Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.