Paddestoelen pasta

 

 

In het boek (We eten thuis) laat Samuel Levie je zien wat hij allemaal voor zijn familie maakt. Pasta met salie is sowieso onze lievelings. Doe er ook nog paddenstoelen en romig ei bij en we zijn om.

 

 

 

Dit heb je nodig

  • 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 300 gram gemengde verse paddenstoelen
  • ½ ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 blaadjes salie
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 1 gedroogd pepertje
  • 400 gram penne of spaghetti
  • 2 eidooiers
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Week het eekhoorntjesbrood in ongeveer twintig centiliter warm water. Hak de verse paddenstoelen in grove stukken. Snipper de ui en knoflook, bak die in olijfolie aan, en voeg dan de paddenstoelen toe. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en bak het mee. Bewaar het vocht.

 

Snij de salie fijn, verkruimel het pepertje en voeg dit met het citroensap en de citroenrasp toe aan de pan. Breng het mengsel op smaak met zout en laat het ongeveer acht minuten bakken tot het zacht is. Doe dan het vocht van het eekhoorntjesbrood in de pan.

 

Kook intussen de penne gaar in zout water. Meng de eidooiers met ongeveer 75 gram geraspte Parmezaanse kaas en flink wat zwarte peper. Als de penne gaar zijn, doe je een flinke scheut van het kookvocht bij de paddenstoelen. Breng de saus aan de kook en giet de penne af. Doe de penne in de hete pan haal die van het vuur en roer het eimengsel door de hete pasta. Proef en voeg eventueel nog extra zout en peper toe. Serveer direct in diepe borden, met de rest van de Parmezaan.

 

  Eet smakelijk!

 

 

Door Redactie FavorFlav

 

Beeld: pinchofyum