Paas­balletjes

 

Dé eyecatcher op de paastafel.

 

 

Dit heb je nodig
Voor de paasballetjes

  • 1 cake naar keuze (Mag kant-en-klaar, maar je kan hem natuurlijk ook even zelf maken.)
  • 500 g botercrème (of een ander soort frosting, naar keuze.)
  • Glazuur (in de kleur naar keuze, anders kan je uiteraard witte kiezen met een beetje kleurstof erin.) Optioneel: Gebruik in plaats van glazuur chocolade.
  • Decoratiestrooisels

 

Voor de (zelfgemaakte) botercrème

  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 500 g poedersuiker
  • 50 ml melk
  • 3 tl vanille-extract

 
Zo maak je het
Meng de boter met de poedersuiker. Dit kan met een mixer. Doe in een schaaltje de melk met de druppels vanille-extract. Doe al mixend wat van het melkmengsel bij het botermengsel. Blijf dit doen tot alles is opgenomen. Hoe langer je klopt, hoe beter.
 
In een grote kom doe je de cake. Deze verkruimel je met je handen. Vervolgens doe je de botercrème erbij. Meng dit goed. Maak balletjes van het mengsel en doe deze ongeveer 30 minuten in de koelkast op wat bakpapier. Doe een prikkertje in de balletjes voordat ze de koelkast in gaan.
 
Wanneer de balletjes uit de koelkast komen, kan je de toppings erop doen. Bereid het glazuur volgens de bereidingswijze op de verpakking of smelt chocolade. Dip de balletjes hierin en gooi er wat decoratiestrooisels overheen. Even laten opdrogen en je kunt ze op tafel zetten!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares