Paar kilo kwijt? Met deze 15 kleine trucs verlies je toch simpel wat calorieën

Afvallen vind ik zó ongezellig. Kom op: ik ga mezelf niet uithongeren om in een maat 34 te kunnen hoor, daarvoor vind ik het leven met eten en drinken veel te leuk.

 

 

Ik geniet van een goed glas Chardo, een kroket, een zak chips en een stuk chocolade. Ik hoop jij ook, met enige regelmaat. Maar als je dan toch een beetje op de lijn wilt letten om een beetje strak in je pak te zitten: vooruit, dat snap ik. En dus zocht ik naar de 15 kleinste trucs voor je, waardoor je elke dag toch echt wat calorieën mindert. Geen dramatisch dieet waarbij je niets meer mag, geen overdreven toestanden met sappen en maaltijdrepen die naar plastic smaken, nee, kleine dingen die je levensstijl veranderen en waardoor je het ook echt langer volhoudt. Dit wordt jouw nieuwe normaal. En dan ga je vanzelf de kilo’s eraf zien vliegen, moet jij eens opletten.

 

Vrouwen hebben per dag 2000 calorieën nodig. Krijg je er ongeveer 500 per dag minder binnen, dan val je op een verantwoorde manier af. Op een gezonde manier kun je deze 15 trucs aanhouden voor net wat minder calorieën op een dag binnenkrijgen:

 

1. Eet alles waar je zin in hebt, maar in kleinere porties. Denk bij alles wat je pakt: even iets minder. Vaak zit je met een kleiner bord eten echt net zo vol, maar overeet je niet.

 

2. Drink een groot glas water voordat je ontbijt, voordat je luncht en voordat je ’s avonds eet. Je eet dan zo 90 calorieën minder.

 

3. Drink als je nog meer koffie wilt na twee cappuccino’s op een dag zwarte koffie zonder suiker.

 

4. Eet rustig, zeker je avondeten. Uit onderzoek van de Kyushu University in Japan blijkt namelijk dat je brein maar liefst twintig minuten nodig heeft voordat het doorheeft dat je vol zit.

 

5. Probeer niet achter je bureau te lunchen of te snacken. Dit zorgt er volgens wetenschappers namelijk voor dat je zomaar 250 kcal meer eet op een dag, omdat je het niet zo doorhebt wat je precies eet.

 

6. Ga bij een groot diner altijd voor een caloriearm voorgerecht, zoals carpaccio, soep of een salade. Dit vermindert de totale hoeveelheid kcal die je eet met maar liefst 20 procent, stellen onderzoekers.

 

7. Ga twee keer per week sporten. Hoe erg je het ook haat, als je het eenmaal in je wekelijkse routine plant, dan merk je het niet eens meer dat je het doet. Dan voelt het lekker. Echt. Gewoon in je agenda zetten en tijd voor maken. Twee uurtjes per week moet lukken, toch?

 

8. Drink witte wijn in plaats van rode wijn: een glas wijn geserveerd in een glas van 100 ml heeft gemiddeld 67 kcal, rode wijn 82 kcal.

 

9. Zit weinig stil: sta vaak op en plan een wandeling in.

 

10. Doe af en toe een plank van een minuut, zeker als je thuiswerkt. Kleine moeite, groot resultaat.

 

11. Gun jezelf wat zoets, maar wel bijvoorbeeld alleen in de avond bij een kop thee. Als je de hele dag iets mag van jezelf, zijn je grenzen moeilijker te vinden. Chocolade = avond.

 

12. Eet alleen chips in het weekend en eet ook niet vaak noten, want gezond, maar heel vettig. Hetzelfde geldt trouwens voor avocado.

 

13. Niet vol: ga altijd voor de producten met 0 procent suiker en 0 procent vet. In plaats van volle yoghurt of kwark scheelt je dat zoveel. En je proeft het vaak niet eens.

 

14. Eet minder vlees: witvis is aardig gezond en licht en vega is altijd goed. Als je dan toch vlees wilt, is kalkoen of kip prima mager vlees.

 

15. Frisdrank is zo ontzettend ouderwets, toch? Drink lekker een kop thee en je voelt je echt een stuk beter.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com