Boris Johnson in 9 gekke feitjes en 3 bijzondere quotes

Als ik de Britse media mag geloven hangt zijn carrière als prime minister aan een zijden draadje, maar wie is BoJo eigenlijk…

 

 

Boris Johnson kwam de afgelopen jaren wel vaker negatief in het nieuws, maar deze keer maakte hij het wel erg bont. Terwijl de gewone Brit in een zware lockdown zat en Queen Elizabeth tijdens de uitvaart van haar man moederziel alleen in de kerkbank zat gaf Boris de avond voor deze koninklijke uitvaart doodleuk een feestje met meer dan dertig bezoekers in zijn achtertuin op Downingstreet 10. Hij ligt nu zelfs onder het vergrootglas bij de Britse politie, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Boris Johnson zijn politieke positie toch weet te behouden. Wat weten we verder van BoJo?

 

1. Boris is de oudste van vier kinderen en komt uit een kleurrijke familie. Hij deed ooit mee met de Britse variant van het televisieprogramma Verborgen verleden en toen bleek dat er ook Duitse prinsen, Britse parlementsleden, kunstenaars en voorvechters van vrouwenrechten onder zijn voorouders te vinden zijn.

 

2. De kleine Boris zat altijd op prestigieuze privéscholen. In zijn studententijd op Eton was hij lid van een berucht dinergenootschap. De heren hadden de gewoonte om de volledige inventaris van het restaurant waar ze aten compleet in puin te slaan. Bij het verlaten van het pand kreeg de eigenaar een cashbedrag in handen om de boel weer op te laten knappen. 

 

3. Jarenlang was hij voor The Daily Telegraph EU-correspondent in Brussel. Boris was berucht om zijn overdrijvingen en verzon de gekste dingen. Zoals over een Europese taakgroep die was opgericht om erop toe te zien dat de bananen krom genoeg waren. Of een Europees verbod op kromme komkommers.

 

4. Of hij weet het niet, of hij wil het gewoon niet zeggen. Maar het schijnt dat hij minimaal zeven kinderen heeft. Er zijn zelfs vrouwen die een overeenkomst hebben ondertekend om niets los te laten over of Boris misschien de vader van hun kind is.

 

5. Eerst woonde hij ongehuwd met haar samen op Downing Street, maar tijdens een geheime ceremonie in Westminster Cathedral heeft hij het ja-woord gegeven aan de 25 jaar jongere Carrie Symonds. Samen hebben zij een zoontje en een dochtertje. Het leeftijdsverschil tussen zijn oudste en jongste dochter is 27 jaar.

 

6. Hij heeft een asielhond, een Jack Russel met de naam Dilyn. Iedere ochtend staat Boris om zes uur op en maakt hij in zijn onderbroek samen met de hond een flinke wandeling in de enorme tuin achter zijn ambtswoning. 

 

7. Boris is nogal een flapuit en staat bekend om zijn beledigende uitspraken. Verschillende wereldleiders heeft hij voor de meest idiote dingen uitgemaakt. Zo noemde hij Hillary Clinton ooit een ‘sadistische verpleegster uit een psychiatrisch ziekenhuis’.

 

8. Zijn favoriete film is The Godfather, vanwege ‘de meerdere vergeldingsmoorden op het einde’.

 

9. Anderen sparen postzegels of luciferdoosjes; Boris bouwt in zijn vrije tijd graag een bus van oude wijnkratten. Hij vindt het dan leuk om de gezichten van passagiers te tekenen.

 

3 gekke quotes:

 

‘Ik hou van tennis met passie. Ik heb Boris Becker een keer uitgedaagd voor een wedstrijd en hij zei dat hij er zin in had, maar hij belde nooit terug. Ik wed dat ik hem kan laten rondrennen.’

 

‘Ik heb evenveel kans premier te worden als onthoofd te worden door een frisbee of Elvis te vinden.’

 

‘Pingpong werd in de 19e eeuw uitgevonden op de eettafels van Engeland en heette wiff-waff! En daar heb je, denk ik, het verschil tussen ons en de rest van de wereld. Andere naties, de Fransen, keken naar een eettafel en zagen een mogelijkheid om te dineren; wij keken ernaar en zagen een kans om wiff-waff te spelen.’

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit