Ovenpasta met mozzarella

 

 

Minimaal inzetten, maar maximaal genieten met deze makkelijke ovenpasta.

 

 

Dit heb je nodig

  • 400 g pasta (penne/vlinderpasta/schelpjespasta)
  • Zakje spekjes
  • 2 knoflooktenen
  • 250 g tomaten-passata
  • 1 bakje cherrytomaten
  • Geraspte kaas
  • 2 bolletjes buffelmozzarella
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Optioneel: een scheut kookroom

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de spekjes kort in een pan. Snijd de knoflooktenen fijn en voeg toe aan de spekjes. Zorg dat de spekjes niet krokant worden (want ze moeten nog in de oven). Voeg de tomaten-passata toe aan de spekjes. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de cherrytomaatjes en voeg ook deze toe aan de saus. Optioneel voeg je wat room toe. Giet de pasta af als hij klaar is en voeg toe aan de saus. Even goed mengen en doe het dan in een ovenschaal. Strooi wat geraspte kaas eroverheen. Doe de pasta ongeveer 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de buffelmozzarella in kleine stukjes en doe deze nog ongeveer 5 minuten bij de pasta in de oven. Serveer de ovenpasta met wat druppeltjes olijfolie.

 

Tip: Voeg groente naar keuze toe.

 

Buon Appetito!

ovenpasta

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares