Ovenpasta met mozzarella
Minimaal inzetten, maar maximaal genieten met deze makkelijke ovenpasta.
Dit heb je nodig
- 400 g pasta (penne/vlinderpasta/schelpjespasta)
- Zakje spekjes
- 2 knoflooktenen
- 250 g tomaten-passata
- 1 bakje cherrytomaten
- Geraspte kaas
- 2 bolletjes buffelmozzarella
- Peper en zout
- Olijfolie
Optioneel: een scheut kookroom
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de spekjes kort in een pan. Snijd de knoflooktenen fijn en voeg toe aan de spekjes. Zorg dat de spekjes niet krokant worden (want ze moeten nog in de oven). Voeg de tomaten-passata toe aan de spekjes. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de cherrytomaatjes en voeg ook deze toe aan de saus. Optioneel voeg je wat room toe. Giet de pasta af als hij klaar is en voeg toe aan de saus. Even goed mengen en doe het dan in een ovenschaal. Strooi wat geraspte kaas eroverheen. Doe de pasta ongeveer 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de buffelmozzarella in kleine stukjes en doe deze nog ongeveer 5 minuten bij de pasta in de oven. Serveer de ovenpasta met wat druppeltjes olijfolie.
Tip: Voeg groente naar keuze toe.