Ouder en wijzer?

 

Tuurlijk. Tuurlijk word je steeds wijzer. En zelfverzekerder. En tevredener. En je krijgt nog veel meer van die verstandige mooie eigenschappen. Er is wel een maar.

 

Er zijn namelijk ook wat nadelen. Bijvoorbeeld dat de dingen waar ik aan verslingerd was, niet meer te krijgen zijn. Niet meer gemaakt worden. Uit de handel gehaald zijn. Klaar, boem, over en uit.

 

 

Ik noem alleen even deze vijf

 

 

1.Mijn allerfavorietste lippenstift. Paloma Picasso heette ie. En die was er maar in éen kleur. Zo makkelijk als wat. Moest die nou echt verdwijnen? Of heeft ze gewoon zelf alles opgekocht, die Paloma en heeft ze lekker thuis de hele voorraad in de kast liggen. Of wilde ze uniek blijven? En mocht er niemand meer met ‘haar rood’ rondlopen?

 

2 en 3. Twee van m’n favoriete zeepjes: Condessa van Claus Porto. Hoezo daarmee stoppen? De lekkerste geur die ze in de collectie hadden. En Moschino in de vorm van een rose hart en dan ook nog in een gouden doosje met een parel erop. Werd al blij van de verpakking elke ochtend. En dan ook nog zo heerlijk, die geur.

 

4. Marc Jacobs eau de toilette met de geur ‘Basil’. Basilicum dus. Ik heb nog een klein beetje… Wilde ik cadeau doen aan een vriendin die hem zo lekker vond. Gaat dus mooi niet door. En ik moet binnenkort ook zonder.

 

5. Dat gewone lollige rode doosje met een blokje mascara van de HEMA. Piepklein. Leuk borsteltje erin en verven maar. Ach…zouden ze daar bij de HEMA niet een keer een nostalgische maand kunnen invoeren? Dat ze die ineens weer even maken, al is het dan maar voor de grap?

 

Stel

 

Stel je ziet een van deze dingen toch nog ergens te koop. Wil je me dan misschien waarschuwen? 

 

Heel veel dank vast

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.