Opluchting: je kat houdt écht van je, waarschijnlijk dan

 

Het grootste argument van #teamhond tegen #teamkat is dat honden van hun baasjes zouden houden en katten niet. Nee, katten zíjn de baasjes en gebruiken ons als nederige dienaars.

 

Een hulpje in het huishouden dat moet komen opdraven wanneer zij dat willen. Nu had ik al zo m’n twijfels bij deze argumenten, want ik heb het idee een heel goede klik te hebben met m’n kat. En ik heb ook absoluut het idee dat de liefde geheel wederzijds is. Nou, als we Amerikaanse wetenschappers mogen geloven (en ik kies ervoor dat te doen): dat klopt dus als een bus. Onze katten houden van ons en wij van hen.  Jippie-a-yay.

 

Oké, side note: de wetenschappers gebruikten niet de woorden ‘houden van’, maar dat is natuurlijk een kwestie van tussen de regels door lezen. Zij voerden experimenten uit om te kijken in hoeverre katten gehecht zijn aan hun baasjes, door katten in een vreemde ruimte te zetten. Daar konden ze twee minuten ‘wennen’, samen met hun baasje, dat daarna twee minuten vertrekt om weer terug te keren. En wat bleek nou? Katten reageren op ons net als kinderen op hun ouders reageren én als honden op hun baasjes. Take that, hondenliefhebbers.

 

Dus trek ik de conclusie dat, aangezien katten ons zien als een soort ouders en intens aan ons gehecht zijn, die liefde dus wederzijds is. Scheelt ook dat ik m’n kat als m’n kindje zie (katteneigenaren begrijpen wel wat ik bedoel, toch?). Britse wetenschappers zeggen overigens dingen als ‘dat dit experiment niet compleet is’ en dat het ‘geen zekerheid geeft’. Nou, dat zijn dus vast #teamhondmensen. Gewoon goed onderzoek als je het mij vraagt.

 

Vorige week bracht ik jullie al het goede nieuws dat er ook wijn is voor katten, en nu dat er veel liefde is tussen jou en je poezenbeest. Eén en één is twee, dus ik zeg schenk: dat glas maar in. Proost op de liefde.

 

Door: Redactie Amayzine.com