FRANSKA X PAMPERS

Opa Cees

 

Och, och, wat verlang ik naar vroeger. Ik zit foto’s te kijken en verlang ineens terug naar de tijd dat ik gewoon ongegeneerd tegen iedereen kon opscheppen over mijn kleinkinderen.

 

 

Ik zat vol blije kleinkinderverhalen en ik was echt zo’n opa die voortdurend zijn telefoon trok om foto’s te laten zien. Foto’s van kleine Semmie bijvoorbeeld, vlak na de geboorte in de armen van zijn dolgelukkige oma. Of Sem bij opa op schoot met een bomvolle luier (en die stonk, haha, dat zie je duidelijk aan opa’s gezicht). Terwijl we nu alweer foto’s hebben van Sem op school. Wat gaat de tijd snel hè? Want ook Luca, die een jaar na Sem werd geboren, gaat inmiddels al naar school.

 

En de tweeling Britt en Sophie staan nu nog vaak samen met grote pakken Pampers op de foto, maar ik weet dat ook deze dames binnenkort uit de luiers zullen zijn. Dan zijn ze zomaar ineens groot, en dan willen ze helemaal geen rekbare zijkanten meer waarmee alles goed aansluit. Nééé, dan willen ze juist van die broeken die afzakken en waar hele grote gaten in zitten. Grappig, eigenlijk.

 

Maar ik heb inmiddels dus honderden foto’s om lekker mee te kunnen opscheppen, die ik eigenlijk aan niemand kan laten zien. We zien natuurlijk niet zo heel veel vrienden nu. Bovendien wordt het tijd voor nieuwe plaatjes, omdat ik ze zelf al zo’n 836 keer heb bekeken, en die nieuwe foto hopen we te kunnen maken in de vakantie die we zojuist hebben geboekt. Ons familieweekje, dat wij als opa en oma elk jaar aanbieden aan onze kinderen en kleinkinderen, en waarvoor we nu gezamenlijk duimen dat we dan allemaal zullen zijn ingeënt en dat het dus door kan gaan.

 

We hebben een ruime bungalow geboekt, waar we met zijn allen in passen, en we hoeven dit jaar voor het eerst niet op pad met een aanhanger vol met Pampers en beddengoed. Ten eerste omdat er steeds meer kleinkinderen uit de luiers raken natuurlijk, maar ook omdat de kleintjes die nog wél gebruikmaken van Pampers er overdag niet zo veel meer nodig hebben en ’s nachts geen natte bedjes meer creëren. Zelfs onze beweeglijke Sophietje krijgt dat niet meer voor elkaar!

 

 

Vroeger moesten we, zeker bij Sophie, ook ’s nachts vaak verschonen. Maar de vernieuwde Pampers Premium Protection luiers blijven met de nieuwe rekbare zijkanten keurig op hun plaats zitten. Zowel overdag als ’s nachts! Ze sluiten goed aan om de buikjes en beentjes, de super absorberende kern neemt het vocht zó goed op en ze hebben dan nog eens superzachte materialen zodat de kwetsbare babyhuidjes droog en beschermd blijven. Ik kan u dus vertellen dat dat een heleboel onderbroken nachten voor opa en oma scheelt, want in onze familievakanties nemen mijn vrouw en ik altijd de nachten voor onze rekening. Dan kunnen onze kinderen een paar nachten lekker doorslapen en wij rusten daarna dan thuis wel weer uit.

 

Maar met die vernieuwde Pampers Premium Protection luiers slapen opa en oma dus ook gewoon door en hoeven we overdag ook niet de hele tijd luiers te checken. We kunnen aan de urine-indicator zien wanneer er eentje verschoond moet worden – die kleurt dan van geel naar blauw – en daarom hebben wij het altijd gekscherend over “een blauwtje lopen” als er luierwissel aankomt. Want aan de kinderen kun je niet meer merken dat de luier vol is, en steeds checken door in de luier zelf te gluren hoeft dus ook niet meer.

 

Je begrijpt: we slapen wat af in zo’n vakantieweek. Groot, klein, oud jong: alles slaapt lekker door en dat is heerlijk ontspannen. Daarom hoop ik echt dat het dit jaar wél kan doorgaan, dat weekje. Dat we niet, net als vorig jaar, eindigen met een voucher en zonder nieuwe foto’s. En dat ik dit jaar dan met lekker veel nieuwe plaatjes mag terugkomen en daarna weer heerlijk kan gaan opscheppen bij onze vrienden. Sjonge, wat kijk ik daarnaar uit, zeg.

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.